‘A VE C VİTAMİNİ SIK TÜKETİLMELİ’
Alanya Posta Medya ekibine açıklamalarda bulunan Çelik, “Kış aylarında bağışıklığımızı arttırmak ve dirençli olmak için yeterli ve dengeli beslenmek çok önemlidir. A ve C vitaminlerine günlük beslenmenizde mutlaka yer vermelisiniz. Havuç, brokoli, kırmızı pancar, yeşil yapraklı sebzeler gibi sebzelerin yanında kış aylarının vazgeçilmezi olan portakal, mandalina, ayva gibi meyveleri mutlaka günlük beslenmenize eklemelisiniz. Sebze ve meyvelerin yanı sıra zencefil, zerdeçal, keten tohumu, yeşil çay gibi antioksidan deposu tohum ve bitkiler mutlaka tüketilmelidir. Kış aylarında vücudumuza temas eden güneş ışınları azaldığı gibi vücudumuzun ürettiği D vitamini de azalmaktadır. D vitamini bağışıklığımız için en gerekli olan vitaminlerden birisidir. Doktorunuz kontrolünde gerekli besin takviyelerini almayı unutmayın. Günlük beslenmemiz ne kadar renkliyse o kadar sağlıklıyız” sözlerine yer verdi. -Fatma Bedia UYAR