Bu ürünleri pişirmeden önce yıkayanlar yandı!

şerbetçi

Member
Katılım
25 Eyl 2023
Mesajlar
29,691
Tepkime puanı
0
Puanları
16
mantar.jpg
Pek çok besini pişirmeden veya tüketmeden önce uzun uzun yıkıyoruz. Bu alışkanlığımızla gıdaları bakterilerden arındırdığımızı düşünüyoruz. Fakat bazı besinlerin yıkanması, onları mikrop yuvasına dönüştürebiliyor. Uzmanlar, pişirilmeden veya tüketilmeden önce yıkanmaması gereken besinleri sıraladı.
Yıkandığında Mikrop Yuvasına Dönen Besinler:
Mantar: Mantarların yıkanması, dokusunun değişmesine ve yüzeyindeki nemin bakterilerle birlikte mantarların içine geçmesine neden olabilir. Mantarlar pişirilmeden önce nazikçe dış kabuğunun soyulması yeterlidir.
Balık: Balıklar ayıklandıktan sonra pişirilmelidir. Yıkama işlemi, omega-3 yağ asitlerinin kaybolmasına ve lezzetinin bozulmasına yol açabilir.
Tavuk: Tavuk eti, pişirildiğinde bakteri riski ortadan kalkar. Yıkama işlemi, bakterilerin diğer yüzey ve yiyeceklere bulaşmasına ve suyla birlikte çoğalmasına neden olabilir.
Yumurta: Yumurta kabuğundaki doğal koruyucu tabaka, bakterilerin içeri girmesini engeller. Yıkama işlemi bu tabakaya zarar vererek bakteri geçişini kolaylaştırır.
Kuru Baklagiller: Kuru fasulye ve mercimek gibi baklagillerin yıkanması, doğal kaplamalarını çıkarabilir ve besin değerini azaltabilir. Hızlıca sudan geçirmek daha uygundur.
Çilek: Çileklerin uzun süre suda bekletilmesi veya yıkanması, lezzet kaybına ve besin değerinin azalmasına neden olur. Hızlıca sudan geçirmek yeterlidir. -Haber Merkezi
 
Üst