Bu yemekleri yemeyin!

şerbetçi

Member
Katılım
25 Eyl 2023
Mesajlar
29,680
Tepkime puanı
0
Puanları
16
65cdb5974ac07839__w1200xh675-750x422.jpg
Sağlıklı bir yaşam için beslenmemize dikkat etmemiz kadar, bazı yiyeceklerin tekrar ısıtıldığında oluşturabileceği riskleri de bilmemiz gerekiyor. Uzmanlar, dünden kalan bazı yiyeceklerin tekrar ısıtıldığında bakteri ve mikropların çoğalmasına neden olduğunu ve gıda zehirlenmesi riskini artırdığını söylüyor.
Tekrar Isıtılmaması Gereken Yiyecekler:
Patates: Nişastasının yapısı değişerek sindirim problemlerine yol açabilir.
Mantar: Protein yapısında bozulmalar meydana gelebilir ve sindirim sistemine zarar verebilir.
Tavuk: Bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşabilir.
Yumurta: Besin değerini kaybedebilir ve sindirim problemlerine neden olabilir.
Pirinç: Bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşabilir ve gıda zehirlenmesine neden olabilir. -Haber Merkezi
 
Üst