İşte şimdi yandık! Kırmızı et yiyemiyorsak tavuk yiyelim dedik ama…

şerbetçi

Member
Katılım
25 Eyl 2023
Mesajlar
29,700
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Ekran-goruntusu-2024-03-02-225715-750x413.png
Son aylarda kırmızı et fiyatları cep yakmaya başladı. Fiyatlardaki artış sonrası tavuk etine yönelen vatandaşlar ise yeni bir şokla karşılaştı. Tavuk eti fiyatları da yükseldi.

İKİ ZAM BİRDEN

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaolu, kırmızı et fiyatlarındaki artışa ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ağaolu, İstanbul’da kasaplarda 15 gün içinde iki kez zam yapıldığını ve 15 Şubat’ta Rekabet Kurumu’na ihbarda bulunduğunu belirtti.

Ağaolu, ithalatı yapılan etin ucuza alınıp pahalıya satıldığını, bunun da et fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu vurguladı. Rekabet Kurumu’nun tespitleri de dikkate alınarak et ithalatının sadece devlet tarafından yapılmasını öneren Ağaolu, Ramazan ayı öncesi temel gıda maddelerinde ciddi fiyat artışlarının görüldüğünü kaydetti.

400 TL’Yİ BULDU

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte et ve süt ürünleri gibi temel gıda maddelerinde artan fiyatlar endişe ile karşılanıyor. Afyon’da karkas fiyatının kilosu 400 TL’ye ulaşırken, 15 gün önce 350 TL olan kıymanın kilosu İstanbul’da şu anda 480 TL’ye satılıyor. Kuşbaşı etin fiyatı ise 380 TL’den 490 TL’ye yükseldi.

TAVUK DA KIRMIZI ETİ TAKİP EDİYOR

Kırmızı et fiyatlarındaki artış sonrası tavuk etine yönelen vatandaşlar, burada da fiyat artışıyla karşılaştı. 15 gün önce 22 TL olan tavuk göğsü 28 TL’ye, tavuk budu ise 20 TL’den 25 TL’ye yükseldi.

VATANDAŞ NE YAPACAK
Et ve tavuk fiyatlarındaki artışlar vatandaşı zor durumda bırakıyor. Artan fiyatlar karşısında vatandaş ne yapacağını şaşırıyor. Vatandaşlar, et ve tavuk fiyatlarındaki artışa yetkililerin çözüm bulmasını bekliyor. Fiyatların kontrol altına alınması ve vatandaşın ucuz ete ulaşabilmesi için acil bir çözüm gerekiyor. -Haber Merkezi
 
Üst