Evde mozzarella peyniri yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:
1 bardak sirke
1/4 çay bardağı içme suyu
Tuz
İstediğiniz kadar süt
Hazırlanışı:
Sütü geniş bir tencereye alıp kısık ateşte 38-40 °C sıcaklığa kadar ısıtın.
Sirke ve suyu birbirine karıştırın.
Sirkeli suyu ocaktan çektiğiniz sütün içerisine ilave edin. Süt koyulaşmaya başladığında tahta kaşıkla karıştırın.
Süt kesilmeye başladığında bir bıçak yardımıyla küçük parçalara ayırıp karıştırmaya devam edin.
Tencerenizi tekrar ocağa koyup ısınan sütü tekrar karıştırın. Peynirin tam kıvamında olması için ısınan sütü pıhtılaşmış haliyle karıştırmaya devam edin.
Süt tamamen pıhtılaştığında ise şekil vermek için istediğiniz işlemi uygulayın.
Peyniri soğuk suya koyup bekletin.
Tuz ekleyin ve buzdolabında muhafaza edin.
Ev Yapımı Mozzarella Peyniri Daha Lezzetli ve Sağlıklı!
Evde yapılan mozzarella peyniri, marketlerde satılan peynirlere göre daha lezzetli ve sağlıklıdır. Ev yapımı peynirde katkı maddesi ve koruyucu bulunmaz. Ayrıca, evde istediğiniz kadar peynir yapabilirsiniz.
Mozzarella Peyniri Nasıl Kullanılır?
Mozzarella peyniri pizza, makarna, salata, sandviç ve omlet gibi birçok yemeğin yapımında kullanılabilir. Ayrıca, kahvaltıda da tüketilebilir. -Haber Merkezi