Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü gıda denetim ekiplerince birlikte ilçedeki 188 işletmeyi denetledi. Denetlemelerde, işletmelerin, gıda üretim ve satış yerlerine uygun hijyen kurallarına göre faaliyet gösterip göstermediği denetlendi. İŞLETMELER HİJYEN AÇISINDAN DA KONTROL EDİLDİ Soğuk ortamda muhafazası gereken gıda maddelerinin, üretim aşamasından başlayarak sevkiyat, depolama ve satışı gibi tüketime kadarki her aşamada gıda güvenliği kriterlerine uygunluğunu ve özelliklerini koruyabilmesi için uygulanması zorunlu olan soğuk muhafaza sistemine uygun davranılıp davranılmadığının da denetlendiği çalışmada, gıda işletmelerinde çalışan personelin insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek ortamlarda alınacak önlemleri anlatan hijyen eğitimi sonrası hijyen eğitim belgesine sahip olunup olunmadığının da kontrolü sağlandı. Ayrıca işletmede, haşerat varlığına karşı uygun ilaçlamanın yapılıp yapılmadığı, market vb. paketli ürün satışının olduğu yerlerde ürünlerin son tüketim tarihine uyulup uyulmadığı, kızartma yapılan işletmelerde sıvı yağların uygun periyotlarla değiştirilip değiştirilmediğiyle ayrılan yağların uygun biçimde atık haline getirilip getirilmediği de kontrol edildi.