Ekim ayında Ege ve Akdeniz bölgelerinde çıkan doğal lezzetin sezonu başladı. Çıntar, Muğla'nın gözde ilçesi Milas'ta satışa çıktı. Hem yerel halkın hem de gastronomi meraklılarının özlemle beklediği bir lezzet olsa da bu yıl tüketicilerin cebini yakacağa benziyor.
Muğla'nın eşsiz doğasının bir armağanı olan çıntarın kilosu 150 TL'den satılıyor. Halkın sevdiği çıntar, lezzet yolculuğuna çıkmak isteyenler için büyük bir fırsat sunarken fiyatı ile de dikkat çekti. Çıntarın tadı, denizin tazelik ve bereketiyle harmanlanmış, sofraları şenlendiren bir tat olarak tercih ediliyor.
Çıntar, özellikle kavurma ve közde kızartma gibi geleneksel yöntemlerle hazırlanarak mutfaklarda önemli bir yer edinirken, bazı kişiler tarafından bu doğal lezzet kışın da tadılabiliyor. Bu istek doğrultusunda, toplanan çıntarlar derin dondurucularda saklanarak kış boyunca tüketilebiliyor.
Çıntar mevsiminin açılmasıyla birlikte, Milas'ta ormanlık ve dağlık alanlarda mantar toplama turları da başladı. Bu turlara katılan vatandaşlar, doğanın güzellikleriyle iç içe vakit geçirme şansını yakalarken aynı zamanda doğal ve organik bir besin kaynağını sofralarına taşımanın keyfini sürüyorlar.
Muğla'nın eşsiz doğasının bir armağanı olan çıntarın kilosu 150 TL'den satılıyor. Halkın sevdiği çıntar, lezzet yolculuğuna çıkmak isteyenler için büyük bir fırsat sunarken fiyatı ile de dikkat çekti. Çıntarın tadı, denizin tazelik ve bereketiyle harmanlanmış, sofraları şenlendiren bir tat olarak tercih ediliyor.
HANGİ ALANLARDA KULLANILIYOR?
Çıntar, özellikle kavurma ve közde kızartma gibi geleneksel yöntemlerle hazırlanarak mutfaklarda önemli bir yer edinirken, bazı kişiler tarafından bu doğal lezzet kışın da tadılabiliyor. Bu istek doğrultusunda, toplanan çıntarlar derin dondurucularda saklanarak kış boyunca tüketilebiliyor.
Çıntar mevsiminin açılmasıyla birlikte, Milas'ta ormanlık ve dağlık alanlarda mantar toplama turları da başladı. Bu turlara katılan vatandaşlar, doğanın güzellikleriyle iç içe vakit geçirme şansını yakalarken aynı zamanda doğal ve organik bir besin kaynağını sofralarına taşımanın keyfini sürüyorlar.