Sınır geldi! Antalya ve Alanya’da artık bu ambalajlarda satılamayacak

şerbetçi

Member
Katılım
25 Eyl 2023
Mesajlar
29,674
Tepkime puanı
0
Puanları
16
Ekran-goruntusu-2024-02-10-200414-750x405.png
Taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketicilerin korunması amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından önemli bir adım atıldı. Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklikle, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilebilecek. Bu değişiklikle, büyük ambalajlarda yoğurt satışı yoluyla yapılan tağşişin önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca, fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünlerinde toplam spesifik mikroorganizma sayısının raf ömrü boyunca en fazla ne kadar olacağına ilişkin de düzenleme getirildi. Daha küçük ambalajlar sayesinde tüketicilerin gıda israfını önlemesi ve daha taze ürün tüketmesi sağlanacak. Ürünlerin kontrolünün kolaylaşmasıyla taklit ve tağşiş riski azalacak. Tüketiciler, ürünlerin besin değerlerini ve raf ömrünü daha kolay takip edebilecek. Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. -Haber Merkezi
 
Üst