Taner Özdemir Kartal Belediyesi'nin “ O İmar Planı Uygulamasına İtiraz Etti

şerbetçi

Member
Taner Özdemir, konuyla ilgili şunları söyledi “Atalar mahallesi 2199 Ada, 218 sayılı, şahsa ait parselin, 18 uygulamasında kamu adına geçmesi gereken yeşil alan imar kanununa aykırı olarak encümen kararıyla Başkan Yardımcısı yetkisi olmayan müdür imzasıyla, kamu eline gezmesi engellenerek, ilgili şahıs üzerinde kalması sağlandı. Encümen kararında, üç belediye meclis üyesi muhalefet şerhi düştü. Bu arada İkinci Enecümen toplantısı yapılarak, parsel adaya çevrildi ve fazladan imar hakkı sağlanarak, 0.75 imar hakkı kazandırıldı. Ve ikinci Encümen de oy birliğiyle geçti. 075 emsal sağlanması durumunda bile yerin kamu adına geçmişi gerekirken, şahsın üzerinde bırakılarak, kamunun yeri tekrar kamulaştırma bedeli ödenerek alınmasını yasal hale getirdi” dedi Özdemir, “Belediye buraya tekrar para ödeyerek park yapacağı için kamu zararı oluşmuştur. Kamu zararı oluşmasında imzası olanların yargılanmaları gerekir. Belediye Başkanının bu kararlarda imzası ve dahili bulunanlar hakkında soruşturma başlatması gerekir. Dolaısıyla bu plan tadilatı, imar kanunu yönetmeliklere ve mevzuata aykırıdır. O nedenle bu plan tadilatına askı süresinde bu fün itibariyle itiraz ettim, Gerekli belgelerimi de ek olarak Belediyeye sundum. Gereginin yapılmaması, ret edilmesi durumunda dava hakkımı saklı tutuyorum” dedi.