BU İKİLİDEN VAZGEÇEMEYECEKSİNİZ
Yoğurt, herkesin bildiği üzere oldukça faydalı bir besindir. Protein bakımından zengin olması vücut için önemli etkiler sağlarken aynı zamanda içerisinde bulunan kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller yardımıyla hem kemik gelişimine ve sağlığına hem de kuvvetli bir bağışıklık sistemine katkı sağlar.
Yoğurdu tek başına yemek faydalı olsa da içerisine bazı meyveler katarak yemekte oldukça etkilidir. Bunlardan birisi de yüksek lif içeriği olan dut kurucusudur. Dut kurusu, bulundurduğu antioksidanlar sayesinde serbest radikallerle mücadele eder ve vücudu kanser riskine karşı korur. Öte yandan içerisinde bulunan B vitamini sayesinde vücut fonksiyonlarının düzenli ve doğru şekilde çalışmasına destek verir.
İKİSİ BİR ARAYA GELİNCE ŞİFA DEPOSU OLUYOR
Ayrı ayrı oldukça önemli faydaları olan bu 2 besin bir araya geldiğinde adeta şifa deposuna dönüşüyor. Yoğurdun içerisine dut kurusu ekleyip adeta bir meyveli yoğurt gibi bunu tüketmek ilk başta bağırsak sağlığına iyi geliyor. Öte yandan sindirim sistemini düzenlerken kişinin kilo vermesine katkı sağlıyor. Bununla kalmayarak içindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücudun genel sağlığına destek veriyor. Özellikle sindirim sistemi problemleri yaşayan kişilerin sıklıkla tüketebileceği bu karışım bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için de tercih ediliyor. -Haber Merkezi